Sådan sparer du på varmeregningen med en varmepumpe

Et sted hvor mange husstande potentielt kan spare penge er på varmeregningen. Særligt hvis man har et hus, der er bygget for mange år siden, kan man spare mange penge ved at skifte til en anden varmekilde. Mange ældre huse har ikke den optimale isolering.

Ofte vil isoleringen i vægge og på loftet ikke være optimal i forhold til vores moderne standarder. Hvad enten man fyrer med olie, el eller noget helt andet, ryger der mange penge lige ud i luften, hvis der ikke er isoleret godt nok. Hvis ens varmeregning er meget stor, skal man derfor først og fremmest tjekke om isoleringen i huset er optimal.

Når man så har sikret sig at isoleringen er optimal, kan man måske få den opfattelse at man ikke kan gøre mere for at sænke varmeregningen. Men det kan man godt. Man kan spare mange penge ved at skifte ens varmekilde til en luft-til-luft varmepumpe. De penge man kan ende med at spare afhænger dog af hvor mange penge man bruger på varmeregningen i forvejen. De fleste vil kunne spare penge, men der er selvfølgelig nogle, der ikke vil se den store besparelse.

Installer en luft-til-luft varmepumpe

Hvis du gerne vil spare penge på din varmeregning, kan du overveje at installere en luft-til-luft varmepumpe. Denne form for varmepumpe fungerer således, at den anvender den naturlige varme, der er i luften til at producere varme til dit hus både om sommeren, men også om vinteren. Der kan altså produceres varme hele året rundt. For mange der får varme gennem elselskabet eller gennem et oliefyr vil der være penge at spare ved at få installeret en varmepumpe.

Selve pumpen skal selvfølgelig have strøm for at køre, men din elregning vil ikke blive skyhøj af denne grund. Sammenlignet med at få sin varme gennem elselskabet og installere end varmepumpe der bruger strøm, vil man stadig spare penge på elregningen.

De fleste varmepumper producerer omkring 4 kWh af varmeenergi for hver enkelt kWh strøm den bruger. Det vil sige at man altså har et overskud af energi, hvilket vil betyde, at man sparer penge på varmeregningen.

En varmepumpe fungerer på den måde, at den trækker al varmeenergien ud af luften uanset om det er kold eller varm luft. Denne varme bruges inde i huset, så huset bliver varmet op. Det siger sig selv, at der ikke er meget varmeenergi i kold luft. Hvis man vil bruge varmepumpen som varmekilde hele året rundt, skal man derfor have en varmepumpe der kan klare at trække varmen ud af den kolde luft. Det er ikke alle varmepumper, der kan dette.

Regn dit varmeforbrug ud

Inden man overhovedet begynder at overveje at anskaffe sig en varmepumpe, skal man regne sit varmeforbrug ud. Det er nemlig ikke alle, der rent faktisk kan spare penge ved at bruge denne form for varmekilde i hjemmet. Du skal derfor starte med at kigge på hvor mange penge du bruger på at varme dit hus eller sommerhus op om året. Når du har styr på dette, kan du med fordel starte med at undersøge hvad det ville koste at varme huset eller sommerhuset op med en varmepumpe.

Det er ikke altid nemt at regne ud hvor meget det vil komme til at koste at skifte til en varmepumpe. Det afhænger af hvilken pumpe du ender med at købe. Det er derfor altid en god idé at kontakte en professionel forhandler, der kan hjælpe dig og komme med gode råd. I samarbejde med de professionelle kan du lave en vurdering af, om det kan betale sig at skifte til en varmepumpe.