Ideen om at sove under stjernerne lyder som en magisk oplevelse med sine egne naturlige lyde. Men realiteten er, at det at sove på jorden, når man slår lejr, kan være meget mere støjende, end man forventer og mindre behageligt, end man er vant til. Derfor kan nogen foretrække den mere konventionelle soveoplevelse på et hostel med sine mange køjesenge. Dog er det mindre privat end i et telt. Uanset hvad er det muligt at få en god nats søvn, når man er på ferie, og her er vores tips.

1. Køb en god sovepose

Soveposer er ikke skabt ens. Hvis du skal være på ferie i flere dage, er det ikke godt nok at købe en hvilken som helst sovepose. Overordnet set er der to typer af soveposer:

  • Semirektangulære: Disse er lidt bredere og kan typisk blive lynet op og forvandlet til en dyne derigennem. Disse giver dig mere plads, men bevarer ikke varme specielt godt. Derfor er de bedst for dem, der slår lejr på et varmt sted eller sover på et hostel, hvor en dyne ikke er inkluderet.
  • Mumieformet: Disse bruges typisk til, når man slår lejr udendørs. Deres mumieform lader dig bedre bevare din kropsvarme. De vejer også mindre og er lettere at tage med dig, hvilket gør dem ideelle til, når man sover i telt – specielt når det er koldt.

Før du vælger en sovepose, sørg for at læse anmeldelser online for at finde ud af, om de passer til dit formål.

2. Få dig et godt liggeunderlag

Der er mere end blot en sovepose at få fat i til teltning; der er også liggeunderlag. Liggeunderlag kommer i flere forskellige slags. Nogle er selvoppustelige, andre består af skum. Liggerunderlag af skum og med luft vejer typisk mindre og er lettere at bære rundt, mens luftmadrasser tager mere plads. Uanset hvad, placer liggeunderlaget under din sovepose for at jævne jorden lidt og derigennem give dig en mere behagelig soveoplevelse.

Det kan også være en fordel, hvis køjesengen på dit hostel ikke har nogen specielt behagelig madras. Så kan du nemlig lægge liggeunderlaget oven på køjesengens madras. Det kan variere så læs mere på koejeseng.dk, så du kan få mere at vide om køjesenge, og måske endda lærer’, hvordan du spotter en god køjeseng.

Medbring desuden en pude hvis du har plads og test alt dit soveudstyr på forhånd for at sikre dig, at alt virker efter hensigten.

3. Medbring ørepropper

Mens nogle hvid-lyd-maskiner har naturlyde, er det virkelige vildnis nogle gange meget mere støjende. Fra svajende træer, knasende buske, dyrs tilfældige bevægelser og fugles sang kan det være mere larmende end forventet. Medbring derfor ørepropper for at blokere lydene, hvis du har svært ved at falde i søvn.

Dette gælder selvfølgelig også, hvis du sover på hostel med andre rejsende i soveværelset. Nogle gange kan snorkeriet være for meget.

4. Følg din normale døgnrytme så godt som muligt

En regelmæssig sengetid forbereder din krop og dit sind til at sove. At være på ferie er et spændende afbræk fra din dagligdag og selvom det er mørkt, er din hjerne måske ikke helt klar til at sove. At følge din normale døgnrytme kan hjælpe den med at forstå, at det stadig er sengetid.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her