At rejse er at leve, siger et berømt citat af H.C. Andersen. Han har ret, det er fantastisk at rejse. Men inden man tager af sted, er det en god ide at have styr på f.eks. penge og hvordan du får vekslet valuta, imens du er af sted.

I nogle lande, især i Europa og USA/Canada er det ofte ikke noget problem at hæve penge eller betale med sit Visakort, men rejser man f.eks. til Asien eller Afrika kan det være en udfordring at have penge nok til hele rejsen.

Undersøg muligheden for at hæve penge undervejs

Inden du rejser er det en god ide at undersøge, om det er muligt at hæve penge via pengeautomater. Der er overraskende mange muligheder for at hæve penge undervejs, selv ude i det vi populært vil kalde ødemarken. Det er en god ide at sammenligne med en valutaomregner om det kan betale sig at hæve penge undervejs, eller om det kan betale sig at tage valuta som i dollars eller Euro med hjemmefra. Herudover kan du med en valutaomregner ofte se, hvordan kursen har været tidligere.

Veksle undervejs

Det er en god ide at undersøge inden du rejser, hvilke muligheder der er for at veksle undervejs samt at hæve penge i pengeautomater. I nogle lande er det en god ide at have dollars med og i andre giver det mere mening at have Euro med. I helt andre lande er det muligt at hæve, da der er nem adgang til pengeautomater. Det sidste koster et hævegebyr men omvendt rejser, man ikke rundt med en masse kontanter.

Hvis du vælger at veksle til dollars eller Euro hjemmefra er det en god ide både at have små og store sedler med. De store sedler skal du bruge når du skal veksle til lokal valuta. Du vil få en langt bedre kurs med store sedler end med små. Det er en god ide at tjekke kursen med en vekselomregner inden. De små sedler skal bruges f.eks. på turistattraktioner, der ofte skal betales med udenlands valuta. Hvis du betaler med en stor seddel, vil dine byttepenge komme retur, i en for dig dårlig vekselkurs.

Husk at passe på dine kort og valuta

Uanset om du vælger at hæve penge på dit Visakort eller om du vælger at veksle penge undervejs til lokal valuta, er det en god ide at være opmærksom på at der ofte er en masse tricktyveri. Nogle steder bliver der vekslet til gamle sedler, der ikke længere bruges eller du får et bundt sedler, hvor en stor del af sedlerne er blanke. Det kan også være at du få en langt dårligere kurs, end hvad du ville have fået, hvis du først have tjekket en valutaomregner. Derfor er det en meget god ide at anvende en valutaomregner, før du tager afsted.

Mht. kort så husk at sikre dig at der er ingen der ser dit password. I dag er det muligt at kopier dit kort når du hæver og hvis de ser dit password, har de frit slag. Men uden password kan de ikke bruge det.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her