Leger du med ideen om at købe en brugt campingvogn til sommer? Så lad os guide dig igennem nogle af de ting, som du skal være på vagt over, og nogle tips og råd om hvad du skal købe.

Campingvogne laves i mange forskellige typer og med forskellig indretning, så det er vigtigt, at du vælger præcis det, der vil passe til dine behov. Du skal sørge for, at alt virker, da du nødigt vil bruge dine sommermåneder til at fikse den.

Der er to gyldne regler, når det kommer til at købe en campingvogn.

Den første regel er: Du skal være åbensindet. Selvfølgelig har du et budget og en god ide om, hvad du kunne tænke dig. Men hvis noget kommer op i virkelig god kvalitet til en rigtig god pris, så er du en idiot, hvis du ignorerer det.

Den anden regel er: Stol på dine intuitioner. Du har udviklet dine instinkter hele livet og de er der for at redde dit liv. Så hvis en mavefornemmelse siger dig, at noget ikke er helt, som det skal være, så gå din vej. Lad være med at blive tvunget ind i et køb af noget, som du ikke vil have, af et godt og logisk argument.

Dine rettigheder som køber

Problemer kan opstå med campingvogne efter man har købt dem. Hvor meget juridisk beskyttelse du har, hvis det er en uoverensstemmelse, kommer an på hvor du købte den.

Hvis du købte den fra en forhandler, om det end var en kæde eller en uafhængig afdeling, så er du dækket ind under køberens rettigheder. Det vil sige, at vognen skal være af udmærket kvalitet og som den er beskrevet. Det vil sige, at man ikke må lave falsk markedsføring. Sørg for, at den lever op til beskrivelsen af den før køb

Hvis du har problemer med den, så skal du kontakte forhandleren som det første. Hvis de tilbyder at fikse fejlen, så sørg for at få at vide, hvem der betaler for servicen, samt at få det hele på papir og underskrevet. Undgå at gå med til at der gøres noget før det hele er på skrift. Hvis det ikke står på skrift, så kan du afvise handlen. Du skal dog komme med grunde til at afvise.

Når du køber en campingvogn af en privat, så er din beskyttelse mere begrænset. Du skal dog sørge for, at vognen ikke er stjålet eller noget i den stil. De må stadig ikke misrepræsentere vognen. Den skal være som beskrevet. Den skal også kunne køre på vejen, med mindre der står noget andet i beskrivelsen. Det er dog køberens byrde at lave alle de nødvendige tjek, når man køber af en privat sælger. Så vær sikker på at gemme en kopi af det originale opslag af vognen som evidens.

Hvordan finansierer man et køb af campingvogn?

Hvis du gerne vil erhverve dig en campingvogn, således du kan komme på ferie over sommeren, så skal du også have kapitalen. Hvis du nu ikke har den krævede kapital til at købe en campingvogn, så skal du have finansieret den på en måde. Der er flere måder dette kan gøres på. Her får du en liste over de forskellige måder, man kan finansiere sit køb af campingvogn på:

Afbetaling hos forhandler

Nogle forhandlere, hvis ikke alle, tilbyder, at man kan købe sin vogn på afbetaling. Det kan gøres ved enten at lægge en førstegangsudbetaling og så betale et bestemt beløb hver måned eller det samme bare uden en udbetaling. Det er ikke alle forhandlere, der kræver en udbetaling. Men det er dog de fleste.

Lån i banken

Du kan også søge om et lån i banken til at betale for din nye campingvogn. Det er dog lidt mere krævende, da det er svært at få et lån i banken. Det kræver god kredit i banken. Du skal have din økonomi i orden og kunne svare for, hvor mange penge du har tilovers hver måned. Det er et stabilt lån, så hvis det er muligt, kan du med glæde gøre det.

Mikrolån

Du kan også tage et mikrolån eller et minilån eller hvad enten du vil kalde det – se her. Det er lån, som man kan tage online. Man kan låne ret mange penge. Du skal dog være bevidst om, at det som regel bliver dyrt i længden. Hvis du gerne vil undgå en dårlig økonomisk situation, så undgå disse typer lån. Kun tag et mikrolån, hvis du er sikker på at kunne betale lånet tilbage hver måned. Disse lån kaldes også for sms lån og kviklån, fordi de er så hurtige at tage. Det er endnu en fordel ved disse lån. Du kan få pengene på din konto allerede i morgen. Det kræver bare, at du går ind og ansøger om et lån. De bliver hurtigt udbetalt. Men det er også, derfor de er så dyre.

Lån fra familie eller venner

Du kan også låne penge af din familie eller venner. Det er der mange, der gør. Det er faktisk en af de mest almindelige måder at finansiere ting på. Det er ofte fordi man kan få lån uden renter. Det er dog risikabelt, fordi det kan ødelægge jeres relation. Det er aldrig godt, når der er penge imellem familiemedlemmer eller venner. Det kommer selvfølgelig også an på den individuelle familie eller ven. Det må du overveje med dig selv om du har lyst til. Du skal selvfølgelig også have nogle venner eller familiemedlemmer, der er villige til at låne dig et så stort beløb. Det kan nemlig godt være lidt dyrt at købe campingvogn, også selvom man køber den brugt på en hjemmeside som DBA.

Arbejd

En måde, som nok er den bedste af dem alle, er at arbejde for pengene. Gå på arbejde og tjen pengene. Spar sammen og køb den campingvogn, du gerne vil have. Det kan være du skal arbejde ekstra, men så må du gøre dette. Det er dog ikke et lige så hurtigt valg som alle de andre måder.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her