Mange danske rejsende spørger uden tvivl sig selv hvorfor man har brug for en rejseforsikring? Hvis du hører til en sådan person, så er du bestemt ikke alene i at tænke at det blot er at smide penge ud af vinduet. Man får jo nok aldrig brug for at anvende sin rejseforsikring. Men her kan du godt tro om igen. Der er nemlig en hel del grunde til, at du absolut bør tegne en rejseforsikring. Tjek forsikringspriser her, og du vil desuden opdage at det heller ikke koster en bondegård.

Statistikken taler dens tydelige sprog

Selvom man ofte kan føle at en rejseforsikring er unødvendig, så viser mange statistikker faktisk at en ud af ti danskere ender med at bruge deres forsikring under rejsen. Og desuden er der jo ingen grund til at udsætte sig selv for unødige udgifter, hvis uheldet alligevel skulle være ude på ens ferie.

Det kan være påkrævet ved lov

Var du klar over at der faktisk findes en hel del lande, der rent faktisk kræver at man har tegnet en rejseforsikring inden man ankommer i det pågældende land. På toppen af dette, så skal der også være tale om en rejseforsikring, der dækker under hele dit ophold. Det er derofr af allerstørste vigtighed at du sørger for at have dine papirer i orden inden afrejse. Ellers kan det nemlig ende med at du bliver afvist ved grænsen eller i lufthavnen; og det er bestemt ikke gode nyheder, hvis man f.eks. lige har overstået en 12-timers flyvetur og nu skal direkte tilbage igen.

Du kan ikke dække omkostningerne

Den absolutte hovedårsag til at visse lande ved lov kræver at man har en gyldig rejseforsikring er selvfølgelig, at man er i stand til at dække f.eks. et hospitalsophold i værtslandet. Det er nemlig ikke den billigste affære i verden, at blive indlagt – selv i en ganske kort periode. Desuden er mange lande ikke velsignet med det samme gratis sundhedsvæsen som os danskere, hvilket vi ofte glemmer at tænke på inden vi skal afsted. Man er jo så vant til ikke at skulle op med tegnebogen, når det gælder vores sundhed, så dette er jo til at forstå. Problemet opstår til gengæld, hvis vi skulle gå hen og blive syge under ferien uden en rejseforsikring. For nu kommer der en klækkelig regning med i din behandling hos lægen eller hospitalet.

Tjek forsikringspriser og find ud af, at forsikringsselskabet er bedre end deres rygte

I modsætning til en populær fordom, der typisk anklager forsikringsfirmaerne for blot at ville have vores penge, så er de faktisk ikke helt så slemme. Langt de fleste forsikringsfirmaer vil nemlig helt eller delvist træde ind og dække din regning i udlandet. Der er dog forskel på, hvor meget forsikringsselskabet vil tage på sig. Det afhænger først og fremmest af, hvilken type rejseforsikring du har tegnet. Som tommelfingerregel kan man roligt regne med, at jo mere du betaler, jo bedre dækning får du. Sidst men ikke mindst kan der også være forskel på de forskellige selskaber dækning, så det er med at gøre sit fodarbejde inden man underskriver en forsikringsaftale. Det er blandt andet derfor, at du bør sammenligne forskellige selskaber – og husk dette: Tjek forsikringspriser fra flere selskaber!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her