Når du løber på stranden og mærker det lune sand under dine fødder, mens en brise hvisker i palmerne lidt væk, så er det let at tænke, at du er i paradis. Men når du rejser i troperne, er der så meget mere at se, end de hvide sandstrande og blå bølger.

For under det klare vand er der en helt ny destination, du kan besøg. For at se den er alt, du skal bruge, snorkeludstyr og nogen at dele oplevelsen med.

Derfor skal du prøve at snorkle ved et koralrev

På populære feriedestinationer kan ferien hurtigt blive kaotisk – mange mennesker, uvante temperaturforhold og sprog, ja, afslapning kan selv i et tropeparadis blive svær at finde.

Men i det dybe blå er der ingen støj eller larm. På en snorkeltur lukkes omverdenen ude, og et væld af farver åbner sig op under én. Farverige fisk og næsten kunstigt-udseende koraller er en luksusoplevelse, der skal værdsættes højt.

Koralrevene er sprudlende fyldt med levende organismer – selv koraller spiser, vokser og bevæger sig. De er ikke planter, men heller ikke dyr, og de kan kun ses i deres eget miljø.

Der er ikke noget smukkere end at lade sig fortabe i sådan et undersøisk rige. Alle aldre kan nyde snorkling på et koralrev, og hvis de yngste er tilbageholdende, kan man altid bede dem holde øje efter havfruer.

Sådan får du mest ud af oplevelsen

Tag ikke på snorkeltur alene. Ud over de sikkerhedsmæssige grunde, der selvfølgelig også er vigtige, så er det altid bedre at dele sådanne oplevelser med andre. Man kan ikke kommunikere under vandet, medmindre man kender dykkersignalerne, men når man efterfølgende sidder på restaurant og spiser aftensmad, kan man snakke om dagens syn og begivenheder.

Pas på korallerne. Koraller er levende organismer, selvom de ser sjove ud. De kan blive stressede, hvis de generes. Desværre er det sådan, at mange koralrev nu er truede. Hav respekt for naturen, også under vandet – så hjælper du også til, at mange efter dig kan nyde oplevelsen.

Pas på dig selv og hinanden. Snorkling er ikke det samme som dykning, men når det kommer til at udforske havet, er det altid vigtigt at holde øje med dem omkring sig. Det er derfor også vigtigt, at du lytter til din guide eller turfører og eventuelle advarsler eller råd, de kommer med.

Hvad kan du gøre, for at forberede dig?

Medbring snorkeludstyr hjemmefra – det behøver ikke være det helt store, men du er ikke garanteret den bedste kvalitet, hvis du lejer udstyr på destinationen. Som minimum er en maske og snorkel en god investering.

Det er også godt at læse op om område – er der en bestemt koral eller fisk, der kun findes i dette område? Er der noget, der er værd at holde øje med? Det er også godt at gøre sig selv bekendt med hajarter i området, selvom guiden eller turlederen garanteret informerer om det.

Ellers er det bedste, du kan gøre, blot at glæde dig til en magisk oplevelse!              

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her