Drømmer du om en road trip tværs over USA, hvor du virkelig kan mærke, hvad frihed betyder? Fra den spændende, pulserende storby New York til Californiens luksuriøse strande. En road trip tværs over landet, hvor du krydser mange forskellige stater. Læs denne guide til en road trip gennem USA og få gode råd til, hvordan du bedst og billigst planlægger din tur.

Planlæg hvad du gerne vil se

En tur fra New York til Californien kan gøres på rigtig mange måder. Hvilken rute, der er bedst for dig, kommer an på, hvor meget tid du har. Det mest optimale, hvis du vil have ordentlig tid til at stoppe undervejs og nyde seværdighederne og de forskellige byer, er mindst tre uger. Hvis ikke du har tre uger, er det også muligt at nå det på mindre tid, men du vil være nødt til at prioritere, hvad du helst vil opleve på turen, da du ikke vil kunne nå det hele på en uge eller to.

Undersøg, hvad der ligger på vejen og lav en liste over de stops, du vil gøre. Nogle ting kræver måske kun et par timer, mens andre steder kan være værd at dedikere et par dage til. Når du har fundet alle de steder, du gerne vil opleve, kan du prøve at lægge en tidsplan. Hvis du har for mange punkter på din liste inden for din tidsramme, kan du være nødt til at skære et par ting fra. Til sidst skulle du gerne sidde med en klar plan over ruten, hvilke byer du stopper i og hvor lang tid, du tilbringer hvert sted.

Skal du booke seværdigheder og overnatning på forhånd?

Det er svært at finde ud af, hvor meget der er rart at have booket på forhånd. Hvis alting er nøje planlagt, er der ikke så meget du skal tage stilling til undervejs – du skal bare følge din plan og nyde turen. Dog står planlægningen i vejen for al form for spontanitet. Dette vil sige, at en helt planlagt tur kræver, at du virkelig følger din rute og din tidsplan. Hvis noget går galt, eller du simpelthen bare får lyst til at afvige lidt fra ruten eller tidsplanen, risikerer du at sætte hele planen over styr.

Det, du skal overveje med dig selv er, om du fungerer bedst med en fast plan, eller om du bedst kan lide at have friheden til at vælge til og fra undervejs på din rejse.

En af fordelene ved at booke nogle af overnatningerne hjemmefra er, at der ofte er penge at spare ved at booke i god tid. Herved har du også flere muligheder, da værelserne endnu vil være ikke reserverede. Det kan også være nødvendigt at købe billetter til nogle af seværdighederne i god tid, hvis der er begrænsede billetter hver dag, så du er sikker på ikke at gå glip af noget. Undersøg også pakkeløsninger, som for eksempel America The Beautiful, der er et årskort til alle nationalparker i USA. Hvis bare du har 2-3 nationalparker på din liste, har det allerede været en god handel.

Sådan får råd til din road trip

En rejse gennem USA på flere uger kan nemt lyde som en meget dyr fornøjelse. Men det behøver det faktisk ikke at være. Der er masser af måder hvorpå du kan holde omkostningerne nede uden at gå på kompromis med alt det sjove:

 • Undersøg markedet inden du lejer din bil. Du kan sagtens få en behagelig tur gennem landet i en simpel bil.
 • Sørg for at have styr på dine forsikringer. Du har ikke lyst til at skulle betale dyre hospitalsregninger eller mekanikerregninger, fordi du ikke ville betale for rejseforsikring. Det er kedelige penge, men det er altid bedre at være på den sikre side, og det vil give dig ro i sindet at vide, at der er hjælp at hente, hvis uheldet skulle være ude.
 • Drop de luksuriøse hoteller. Du kan sagtens få behagelige overnatninger med et AirBnB, et hostel eller Bed&Breakfast. Her er der masser af penge at spare, og ofte kan du få en lige så god oplevelse med disse alternativer. Hostels kan også være en rigtig god mulighed for at møde mennesker, hvis du rejser alene, da der ofte er mange andre rejsene at finde her.
 • Lav din egen mad. En af de store udgifter på sådan en tur kan være de utallige restaurantbesøg. Hvis du bor på hostel vil du ofte have et lille køkken til rådighed, hvor du selv kan lave mad. Hermed kan du handle i et lokalt supermarked og selv tilberede din mad så ofte, du har mulighed for. Dette kan lette væsentligt på dit budget.
 • Køb dine flybilletter i god tid.
 • Rejs uden for sæsonen. Hvis du går op i at holde omkostningerne på din rejse nede, er det en klar fordel at tage turen uden for sæsonen. Rejs i foråret eller efteråret i stedet for i sommermånederne.

Skal jeg rejse alene eller sammen med en?

Det er altid et stort dilemma, når der skal vælges rejsemakker. Det skal jo være en, man kan holde ud at leve tæt sammen med på hele rejsen uden konstant at gå hinanden på nerverne. Hvis du har svært ved at finde en rejsemakker eller måske bare ikke ønsker en, så kan du sagtens tage af sted alene.

Dog har det flere fordele at have en god ven at dele turen med:

 • Hvis I er to, kan I splitte benzinregningen på turen.
 • I kan skiftes til at køre. Der kommer af og til nogle meget lange strækninger, hvor det kan være rart, at man ikke er den eneste chauffør i bilen.
 • Du har selskab på de meget lange køreture.
 • Ved nødsituationer er det virkelig rart ikke at stå helt alene.
 • Du har en at dele alle de fantastiske oplevelser med.

Road trip er bare en rejseform, hvor man nyder godt af at være to eller flere. Dog er der absolut intet i vejen for at kaste sig ud i rejsen på egen hånd. Hvis du er selvstændig og har det godt i dit eget selskab, kan du få en lige så fantastisk rejse alene.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her