Meget ofte har folk en forestilling om, at livet på en campingtur er simpelt og meget skrabet. Sådan er det da også for nogle, og det er især hvis man sætter pris på den helt naturlige og simple måde at leve på. Der er dog også andre, der er fortalere for den såkaldte luksuscamping. Det er en form for camping, hvor man nyder naturen, samtidig med, at man omgiver sig med ting man kender fra sin hverdag. En af de ting der kendetegner luksuscampisten er, at vedkommende ofte ønsker god kaffe. Fra sin hverdag er campisten vant til at starte dagen med en god kop kaffe. Det betyder, at vedkommende er blevet meget afhængig af at starte dagen på denne måde. At campe kan sagtens indebære, at man drikker rigtig god kaffe.

Den klassiske er ofte den nemmeste

Er man til helt almindelig kaffe kræver man formentligt ikke for meget af kaffen på campingturen. Man ønsker blot, at det er en kaffe, som smager godt og som gør, at man vågner lidt om morgenen. Man er måske mere til koffein end smagen af kaffe og her kan man lige så godt vælge den neutrale og nemme løsning. Den mest simple måde man kan nyde sin kaffe på, er ved hjælp af kogende vand og instant kaffe. Kogende vand er nemt at få fat på når man camper. Det eneste, man skal bruge, er nemlig et bål og en lille gryde. Du placerer blot den lille gryde i bålet med noget vand i.

Efter noget tid vil du have kogende vand. Hæld lidt instant i en kop og hæld dernæst vandet i. Du kan også lave kaffen direkte i gryden. Så kan du både hælde vand og instant kaffe i. Når det bliver varmt og kogende blandes det sammen og det kan gøre, at kaffen allerede er klar efter kort tid. Med denne metode slipper du for at have de små mørke plamager i kaffen. De bliver kogt væk. Bruger man denne metode kan det være en ide at tage instant kaffe med hjemmefra. Er man først ude i en skov er det formentligt meget dårligt instant kaffe man finder.

Mokka er en god campingkaffe

En anden meget udbredt måde at lave kaffe på er ved hjælp af den klassiske mokkakande. Det er en måde at lave på, som blev opfundet af Bialetti for snart 100 år siden. Den dag i dag er det stadig netop dette brand, som især er populære når man køber denne form for kaffe. Måden hvorpå denne kande virker er interessant og kompleks, men alligevel meget simpel. Du har en kande, som består af tre dele, hvoraf den nederste er størst. Du tager den nederste del som man kan kalde bunden. Den hælder du vand i. Der er en ventil i bunden af kanden. Du skal sørge for, at du ikke hælder vand i, så det går over ventilen.

Dernæst placerer du en lille holder ovenpå vandet. I denne holder kan du have kaffe. Det er vigtigt, at du har købt kaffe med hjemmefra. Du hælder kaffen i og så sætter du låget på. Låget fungerer også som en kande da det er her kaffen ender. Dernæst sætter du kanden hen på et bål. Du kan sætte kanden midt i bålet. Det gør det dog mere besværligt at få den ud igen. Du kan også alternativt stille den i siden. På den måde får du langt nemmere kanden ud når kaffen har kogt. Hvad du gør, er op til dig, men du kan være sikker på, at det er en dejlig måde at få kaffe på.

En stempelkande kan også bruges på campingturen

En anden måde at lave kaffe på campingturen er også en måde som man kender fra hjemmet. Den klassiske stempelkande kan man nemlig sagtens tage med på camping. Det er en simpel måde, som kræver få ting. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for, at du tager stempelkanden med. Rejser I mange sammen er det en god ide at tage en stor kande med. Du hælder kværnet kaffe i din stempelkande. Måske er du vant til selv at kværne kaffen når du er derhjemme. Det kan du ikke gøre når du er på camping. Derfor er det langt bedre at medbringe kaffe der allerede er kværnet.

Du hælder den kværnede kaffe i kanden. Dernæst hælder du kogende vand i. Det er derfor vigtigt, at du på den ene eller anden måde har kogt noget vand. Det kan du for eksempel gøre ved at hælde vand i en gryde og varme det over et bål.

Hav kaffen med på tur i skoven

Når man er på camping, vil man meget ofte være ude at gå i skoven. Man tager på ture og man oplever noget af naturen på den måde. Det kan ende med at blive nogle lange ture rundt omkring ad stier og veje. Efter noget tid vil man naturligvis have brug for noget kaffe. Det kan man derfor medbringe.

Ønsker man at medbringe kaffe når man går ture på sin campingtur kan man medbringe den i en termokande. Det er vigtigt, at man har denne termokande med på turen. Det kan nemlig gøre, at man hele tiden har muligheden for at drikke en kop kaffe. Også en lille kiks eller en kage er en god ting at have med. Det kan alt sammen gøre, at din campingtur bliver bedre end du lige havde regnet med først.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her