Sri Lanka er et populært feriemål og har været det længe. Men det er ikke et af de feriemål hvor du bare kan booke en last-minute billet, pakke kufferten og tage af sted. En tur til Sri Lanka kræver lidt research og forberedelse. Læs her hvorfor og hvordan. Men først lidt generel information om den dejlige tropeø.

Navnet Sri Lanka kommer fra Sanskrit, som er et ældgammelt og tidligere vidt udbredt sprog på det indiske subkontinent. Sri betyder hellig, og Lanka betyder ø. Så ja, Sri Lanka betyder simpelthen ”den hellige ø”.

Sanskrit har for Indien og store dele af Sydasien været, hvad Latin var for Europa.

Selv om øen og dens kultur er ældgammel, navnet er det faktisk ikke. Indtil 1972 hed øen ”Ceylon”, som i Ceylon tee. Det vær englænderne, der fandt på navnet Ceylon. Storbritannien overtog øen i 1802 og styrede hele Indien fra 1858 – 1947. I 1948 blev også Ceylon uafhængig og en republik. I 1972 skiftede øen så navn til Sri Lanka, for at komme af med det sidste minde om Englændernes upopulære styre.

Det fuldstændige officielle navn for Sri Lanka er ”the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka”

Geografien af Sri Lanka

Sri Lanka er en ø, ca. 1½ gange så stor som Danmark og ligger kun ca. 30 km sydøst fra Indien. Der har tidligere eksisteret en landbro mellem Indien og Sri Lanka. Det siges, at man kunne gå fra Indien til Sri Lanka indtil AD 1415. Resterne af landbroen er stadig synlige som spredte kalkstensklipper. Øen er bjergrig med over 140 floder og klimaet er tropisk. Sri Lanka har et fantastisk dyre- og planteliv, hvor der bl.a. stadig findes vilde elefanter. Øen er en af jordklodens 25 biodiversitets hotspots udpeget af FN.

Derfor skal du lave research inden du rejser til Sri Lanka

Sri Lanka betragtes i dag som et sikkert rejsemål. Den 26 år lange borgerkrig sluttede i 2004 og landet er nu politisk stabilt. Men der er en del krav som turister skal overholde, og det er en god ide at holde sin viden om disse krav ajour.

For eksempel er der en række vaccinationer som du skal have. Nogle er obligatoriske, andre er anbefalet. Hvilke vaccinationer du skal eller bør have, afhænger både af rejsens varighed og de lande du har besøgt inden du sætter fod på Sri Lanka.

Om vaccinationer

Der er to obligatoriske vaccinationer for alle rejsende, uanset rejsens varighed: Hepatitis A og Difteri-Tetanus. Alle andre vaccinationer som fx Tyfus, Rabies, TBC og Japansk Hjernebetændelse afhænger af rejsens varighed. Nogle af vaccinationerne skal laves 6-8 uger inden rejsen. Så du kan nok godt se, at en tur til Sri Lanka kræver en del forberedelse.

Er det en god ide at rejse til Sri Lanka?

Helt afgjort! Sri Lanka er et eksotisk og vildt spændende land. En tur til øen bliver helt sikkert en af de uforglemmelige oplevelser som du senere kan underholde dine børnebørn og oldebørn med.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her