Når ferieplanerne lægges, er det ikke kun destination, men også overnatning, der skal planlægges. Hoteller, lejligheder og sommerhuse tjekkes og reserveres. Men har du tænkt på, at overnatning kan være mere og andet end det?

Træhuse kan noget andet

Måske skulle du overveje et træhus til din næste ferie. Med et træhus får du mere end blot en seng og tag over hovedet. Et træhus falder bedre i med den omgivende natur og kalder på ro og afslapning. Ligger huset afsides eller tilbagetrukket, er det som at få dobbelt op på afkobling og afstresning.

Naturen har sin egen måde at hjælpe med ro. Intet slår lyden af stilhed og fred. Det har en helende virkning på sindet. Med et træhus er det som at invitere naturen med på ferie. Og bor du ikke i ét til dagligt, giver det en god afveksling til det hjemlige. Præcis som mange godt kan lide, at ferien skal være.

Mange muligheder for træhuse

Når du har besluttet dig for, at din næste ferie skal indeholde et træhus som overnatning, skal du have fundet destinationen.

Norge og Sverige er oplagte feriemål og tæt på Danmark. Her har man mange års tradition for den type huse og overnatning. Uanset om der er tale om sommer eller vinter, har begge lande mange muligheder, og naturen er altid tæt på. Spænd skiene på fødderne eller snør vandreskoene. Lige uden for døren findes mulighederne for oplevelser i massevis.

Danmark har også træhuse – og masser af dem. Find ud af, hvad der er vigtigt for dig i din ferie og reservér herefter.

Wellness eller vildmand

Du kan skrue op og ned for komfort og luksus, når det handler om et træhus. Skal du have testet din indre vildmand, handler det om at finde et sted og et hus, hvor du skal arbejde for de basale nødvendigheder som fx vand og mad. Er det vigtig med den komfort, du kender hjemmefra, skal du sørge for, at følgende fornødenheder findes i det pågældende hus: Opvaskemaskine, gode badeforhold, behagelige senge, fjernsyn, internet osv.

Med eller uden wi-fi

En god ting at beslutte på forhånd – og gerne i fællesskab med dem, du skal rejse med – er, om det skal være med eller uden wi-fi. Det kan gøre hele forskellen for typen af ferie, om der er internet eller ej. Med netadgang er det ingen sag at tjekke arbejdsmails og statusopdateringer m.m. Uden netadgang er man mere tilbøjelig til at søge fællesskab og andre sociale adspredelser. Det er godt at være sig bevidst og tage stilling til på forhånd.

Den rustikke model

Den billigste og meget rustikke måde at bo i ”træhus” på, er shelters. Dem findes der efterhånden mange af i Danmark. Nogle er enkle og uden særlige faciliteter, mens andre er virkelig avancerede med flere bekvemmeligheder.

Den ultimative træhus-oplevelse

Hvis det skal være en ferie ud over det sædvanlige, findes der overnatningsmuligheder i trætoppe. Det er også en form for træhus – bare lidt mere ekstremt. Nyd udsigten og solnedgangen fra højden.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her